Societat 22/03/2011

Sol, pluja, calamarsa i vent

Un dimarts absolutament primaveral està deixant ruixats i calamarsades breus a moltes comarques

Miquel Bernis
2 min
Image de la calamarsada del matí a Amposta. Foto: Eugeni (@UltraHeroi)

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La primavera s'està manifestant en tota la seva plenitud i avui el dia està tenint tots els tipus de temps possibles. La jornada ha començat amb grans clarianes però a partir de mig matí les nuvolades han crescut amb força a molts indrets i van deixant ruixats breus i alguns d'intensos: com a mínim al Montsià, a l'Anoia, al Baix Penedès, al Vallès Oriental i a la Selva tenim constància de diverses calamarsades que en general han durat poca estona.

Des del matí destaquen els 14 litres del Pont de Suert, on la nevada ha estat intensa, els 11 de Mollerussa, els 11 també de la Sènia o els 6 de Reus, segons dades de Meteocat i de la xarxa Meteoclimatic. Al Pirineu la nevada més intensa ha caigut a l'entorn de la Ribagorça però en moltes altres comarques s'hi ha anat fent present fins i tot a les valls.

A la tarda el temps continuarà insegur però els ruixats aniran a menys, i afectaran sobretot les Terres de l'Ebre i algunes comarques de Girona. Al País Valencià els xàfecs aniran a més i aquí s'acumularan en les pròximes 24 hores fins a 50 litres per metre quadrat a la costa.

El vent serà l'altre protagonista de la tarda, bufarà cada cop amb més força a les comarques pròximes a la costa i incrementarà clarament la sensació de fred. El llevant i el gregal molestaran, però només al sud del País Valencià bufaran amb ratxes fortes.

A partir de divendres les temperatures pujaran clarament i arribarem al cap de setmana amb un ambient molt més primaveral.

Trobareu tots els detalls de la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats