Societat 05/09/2012

Sol a dojo, amb quatre núvols a la costa i a la muntanya

Aquest dimecres tornarà a ser un dia amb poques complicacions meteorològiques. Només a la tarda s'espera algun xàfec cap al Pirineu Oriental

Manel Cascante
2 min
Sant Pere de Vilamajor / JORDI RODOREDA

BarcelonaAvui el dia s'ha llevat amb alguns intervals de núvols a molts indrets del Litoral català i del mar balear. Uns núvols que es podran mantenir part del matí, per bé que s'aniran dissipant amb el pas de les hores. I és que avui ha de ser un dia força estable i notablement càlid. Els sol serà el clar protagonista del dia arreu, i la calor serà moderada al centre del dia. A la costa s'esperen màximes de 27 o 28 graus. Cap al pla de Girona, el pla de Lleida, la vall de l'Ebre i l'interior del País Valencià les màximes voltaran els 30 graus.

Només hi haurà una excepció a tanta tranquil·litat. Serà el creixement de nuvolades de tarda en àmbits de muntanya, tant de Catalunya com de l'interior del País Valencià. Aquests núvols seran prou enèrgics per deixar escapar algun xàfec al nord-est de Catalunya. Seran ruixats curts i poc significatius en general, i regaran algunes àrees del Ripollès, l'alt Berguedà, el nord d'Osona o l'alta Garrotxa.

Si teniu temps lliure i esteu dubtant si anar o no a la platja, us animem que ho feu. Els quatre núvols matinals s'aniran desfent, i les condicions per al bany seran força bones a totes les platges. Millorarà la situació marítima al Rosselló i a l'Empordà després de molts dies de tramuntana forta i mar força remenat. Avui, en aquests indrets només hi bufarà el vent del nord durant el matí. A la tarda ja serà història. Parlarem de marejol a bona part de les costes catalanes, del País Valencià i de les Illes. Només restaran àrees de maror i mar de fons al nord de Menorca, a la Costa Brava nord i a la Costa Vermella.

Els mapes del temps continuen mantenint el pronòstic de calor moderada, no pas intensa, de cara als propers dies. El mercuri tocarà sostre durant el cap de setmana. També haurem d'estar pendents de la formació de ruixats i tempestes de tarda. Sobretot a partir de divendres. Malauradament, aquestes pluges no regaran tot el territori. Es concentraran al Pirineu i Prepirineu, l'entorn dels ports de Tortosa i les muntanyes interiors de València i d'Alacant. Pluja benvinguda, en qualsevol cas.

stats