Societat 08/05/2013

Sáenz de Santamaría: L'avortament no és "un dret de tots els espanyols"

La vicepresidenta del govern central considera que el dret a decidir sí que és "un dret de tots els espanyols"

Efe
1 min
Soraya Sáenz de Santamaría afirma que l'avortament no és un dret de tots els espanyols el 08/05/2013

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit aquest dimecres durant la sessió de control al govern en el Congrés que l'avortament "no és un dret de tots els espanyols".

En concret, Santamaría ha criticat el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) per haver assistit a la cimera de Mas, on es va parlar del dret a decidir, un tema que és "una cosa que afecta tots els espanyols". Aquest "sí que és un dret de tots els espanyols", ha insistit, "i no com l'avortament".

La contestació venia donada per la pregunta de Soraya Rodríguez, portaveu parlamentària del PSOE, que ha demanat a Santamaría que rectifiqui el "repugnant" discurs sobre l'avortament d'alguns membres del govern espanyol i del Partit Popular. Per exemple, les declaracions d'aquest dimarts del ministre d'Interior o les de la diputada del PP Beatriz Escudero, que va opinar que les dones amb menys formació són les que més avorten.

Santamaría també ha replicat que l'"afany per criticar-ho tot i a tothom" de Rodríguez obre "més fronts" en el PSOE que fora i que "el que és moda a casa del PSOE és discrepar via epistolar en diaris perquè van a reunions que diuen no saben què hi van a fer i després no saben explicar per què hi han anat", ha ironitzat en referència a la carta de Carme Chacón i a l'assistència de Pere Navarro a la cimera sobre el dret a decidir respectivament.

stats