04/08/2011

Sorpresa majúscula i superlativa

1 min

Amb gran rebombori, ressò necessari, escàndol sobreactuat i preocupació Rottenmeier, la ministra Leire Pajín ha aparegut a la tele per fer-nos conèixer el resultat d'una enquesta. Una enquesta sobre el seu negociat: allò que ella en diu "violència masclista" i que no sabem si inclou, per exemple, aquest crim comès fa pocs dies per un sergent de la Guàrdia Civil que va disparar la seva exparella, el socorrista d'un gimnàs. Vull dir que no sabem si quan es tracta de parelles no heterosexuals la Leire Pajín també ho considera "violència de gènere".

Deixin-me dir, per si calgués, que deploro els comportaments violents (contra dones, contra homes o contra criatures). Però no em sembla més greu assassinar una dona que un home, i per descomptat em sembla tan terrible que un home pegui una dona com que un home o una dona peguin una criatura.

El que em sembla del tot innecessari són les enquestes de la Leire Pajín. Diu l'enquesta que unes 600.000 persones espanyoles troben que la violència masclista està justificada en determinades circumstàncies. D'aquestes persones, un 40 per cent són dones.

Quant val fer una enquesta així? Cal? Ens sorprèn el resultat? Quants d'aquests enquestats que justifiquen la violència afirmarien, també, que el zodíac determina les nostres vides i que beure aigua engreixa? Quant costarà la campanya de prevenció que la Leire Pajín ja deu estar ideant des del seu lloc de vacances? Coneixem el tant per cent de població que té ganes que els fatxes guanyin les properes eleccions espanyoles per perdre-la de vista a ella i al seu ministeri?

stats