En breu
Societat 06/01/2012

Sorteig de Reis

Thaïs Gutiérrez
2 min
Sorteig de Reis

Per primera vegada fora de Madrid

El sorteig del Nen, que se celebra avui, té una connotació especial i se salta alguna de les tradicions històriques que l'han acompanyat sempre. Serà la primera vegada que aquest sorteig de Reis se celebra fora de Madrid. El lloc escollit és la ciutat de Cadis, per dos motius: és la ciutat on l'any 1812 va tenir lloc el primer sorteig de la Loteria Nacional i també és on es va firmar la Constitució el mateix any, coneguda com la Pepa, i que enguany celebra el seu bicentenari. Per aquests motius, l'organització va decidir que la ciutat andalusa, i concretament el Teatro Falla, era el lloc ideal per acollir la celebració d'aquest sorteig, el segon més apreciat a l'Estat després de la grossa de Nadal. Per donar-li un caire encara més festiu, després de la celebració del sorteig es farà un concert de la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla, dirigida pel mestre Miguel Roa, que és un antic alumne del Col·legi Sant Ildefons que l'any 1954 va cantar la grossa de Nadal.

Tot a punt per repartir milions

Enguany el Nen repartirà 840 milions d'euros en premis i s'han posat al carrer 22 milions de dècims. Els bombos ja estan instal·lats des d'ahir a la tarda i serà d'aquí d'on deu nens del Col·legi Sant Ildefons i vuit nens d'escoles de Cadis extrauran els números premiats. Es repartirà un primer premi de dos milions d'euros per sèrie i un segon premi d'un milió d'euros per sèrie, a part de dotze premis de 14.000 euros per sèrie.

La bona terminació és el 0

Al sorteig del Nen li agrada molt la terminació en 0, segons els càlculs que ha fet el portal de ventes de loteries Ventura24.es. Segons aquest estudi estadístic, la terminació 0 és que la que ha resultat premiada en més ocasions en la història d'aquest sorteig, exactament 20 vegades. La segueixen el 7 i el 9, que han sortit tretze vegades. Aquest informe deixa clar que el Nen i la grossa de Nadal són molt diferents pel que fa a numeracions preferides, ja que en el cas de la grossa la terminació més agraciada de la història ha estat el 5.

Loteria per internet

Una de les modes que està triomfant més és comprar loteria per internet. Segons les dades de Ventura24.es, els espanyols que ho fan es gasten una mitjana de 45 euros i els homes hi inverteixen una mica més que les dones. D'altra banda, les persones més grans de 65 anys són les que més diners destinen al Nen.

stats