MÚSICA
Societat 16/12/2010

El nou disc de Manel, al febrer

És un dels secrets més ben guardats, però es comença a saber algun detall mínim del que serà el segon disc de Manel, l'enregistrament del qual va acabar precisament ahir. El llançament serà al febrer.

Andreu Gomila
2 min
Martí Maymó (baix), Arnau Vallvé (bateria), Guillem Gisbert (veu i ukelele) i Roger Padilla (guitarra i veu) fa mesos que treballen a l'estudi el segon disc de Manel.

BARCELONA.La banda d'Arnau Vallvé, Martí Maymó, Roger Padilla i Guillem Gisbert fa mesos que prepara en un secret digne de les pel·lícules de James Bond el que serà el successor d' Els millors professors europeus , disc del 2008 que ha venut prop de 30.000 còpies i que, segons es va saber ahir, s'ha col·locat com el 25è àlbum més sol·licitat a Spotify-Espanya, el sistema streaming més popular de la web, just per darrere d' U218 singles , d'U2. Un fet que la revista Rolling Stone qualificava de "sorprenent aparició del grup catalanoparlant". Val a dir que la cobejada llista de popularitat la lidera Lady Gaga i que darrere hi ha Estopa, Maldita Nerea, Pereza i Black Eyed Peas. El 1999 , de Love of Lesbian, ocupa l'onzè lloc.

És gairebé impossible, no obstant les bones notícies, arrencar qualsevol informació sobre el segon disc de Manel, ni tan sols el nombre de temes. Sabem, això sí, que l'esperat treball apareixerà, "amb un 90% de possibilitats", al febrer, just a temps per encarar la temporada de Sant Jordi, quan es venen alguns dels pocs discos que la gent compra, i sobretot, per encarrilar la temporada forta de concerts, que comença cap a l'abril i acaba a l'octubre. Amb Els millors professors europeus , els barcelonins van arribar a fer una setantena de concerts, entre els quals cal destacar el de la Mercè 2009, davant milers de persones a la Fàbrica Damm, o el doblet al Festival del Mil·lenni del mateix any, dos dies que van acomiadar la gira amb dos plens absoluts al Palau de la Música. Feia molt de temps que no es veia un fervor semblant amb una banda catalanoparlant. Un entusiasme que esperen que es perllongui durant el 2011, ja que pels volts de març o abril també podrem gaudir del primer disc d'Antònia Font en cinc anys. L'any que ve, doncs, serà d'emocions fortes.

El quartet haurà treballat el nou disc a l'estudi prop de dos mesos, temps més que suficient per embastar un projecte discogràfic que han construït lluny de qualsevol pressió mediàtica, gairebé en les mateixes condicions d'aïllament amb què van parir el debut.

Aparicions nadalenques

Per escalfar motors, els Manel van penjar ahir a la seva web, www.manelweb.com , la nadala d'enguany, El 25 de gener . Un tema que es pot descarregar de franc i que ens situa la banda al Far West, amb melodies a l'estil d'Ennio Morricone -potser es decantaran pel simfonisme al segon disc-. El dia 23 la tocaran a l'Hospital Sant Joan de Déu durant la festa de Nadal de Catalunya Ràdio. I el 24, al Palau de la Música, al sarau que hi munta l'emissora RAC 1. L'any passat ja van compondre el tema Un camell d'Orient per a la mateixa ràdio.

Estrella Polar acaba d'editar un volum il·lustrat per Roger Padilla que porta per títol Un camell d'Orient , un àlbum on el guitarrista del quartet desplega el seu talent com a dibuixant. El llibre inclou un CD amb la cançó en versió coral infantil i la que interpreta la banda.

stats