Societat 26/01/2012

Suïssa, el primer país del món en control de la pol·lució i gestió dels recursos

Espanya ocupa la posició 32 de l'índex, presentat a la cimera de Davos

Efe
1 min

BarcelonaSuïssa és el primer país del món en control de la pol·lució i gestió dels recursos naturals, seguida de Letònia, Noruega, Luxemburg i Costa Rica, mentre que l'Iraq està en l'última posició.

Així es desprèn de l'Índex d'Actuació Mediambiental del 2012 elaborat per investigadors de les universitats nord-americanes de Yale i Columbia en col·laboració amb el Fòrum Econòmic Mundial, que ha estat presentat aquest dijous a la cimera de Davos.

Espanya ocupa la posició 32 d'aquest índex que classifica els països segons les seves polítiques sobre la pol·lució de l'aire i l'aigua, el canvi climàtic, la biodiversitat i la gestió dels boscos. També té en compte aspectes com la mortalitat infantil i l'accés a la sanitat i a l'aigua potable.

Suïssa aconsegueix les posicions més altes en aspectes relacionats amb la biodiversitat i la protecció de l'hàbitat, així com el control de la pol·lució de l'aire.

A la part inferior del rànquing se situen Sud-àfrica, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan i l'Iraq, que han deteriorat les seves circumstàncies mediambientals a causa de les pressions de desenvolupament econòmic.

stats