Publicitat
Publicitat

MOVIMENTS SOCIALS

Suport a la tancada d’aturats a l’església del Pi

Ada Colau (Guanyem), Teresa Forcades i Arcadi Oliveres (Procés Constituent) i David Fernàndez (CUP) són algunes de les cares visibles de l’esquerra alternativa que ahir van participar en un acte de suport a la desena d’aturats que des de dimarts s’havien tancat a l’església del Pi de Barcelona per exigir “pa, feina, sostre i dignitat”. En una roda de premsa, en la qual també van participar membres de Podem i EUiA, polítics i activistes van qualificar d’“insultant” que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assegurés recentment que la crisi s’ha acabat.

La tancada a l’església, que va finalitzar ahir mateix, va aconseguir reunir per primera vegada diversos representants de l’esquerra transformadora en un acte en suport als desocupats. “Aquí [a l’església tancats], hi haurien d’estar Trias, Mas i el mateix Rajoy, per passar Nadal amb les persones que no tenen recursos, però no tenen ni idea de què parlem”, va argumentar Ada Colau. La monja Forcades va fer una crida a una “revolució pacífica i democràtica que suposi un canvi radical”. Fernàndez, d’altra banda, va denunciar que mentre implantar la renda mínima garantida per a persones sense recursos costaria uns 2.600 milions d’euros, el rescat a les caixes catalanes ha suposat als ciutadans una despesa d’uns 15.000 milions d’euros.

Encara va anar més enllà el representant de la Coordinadora d’Assemblees de Treballadors a l’Atur de Catalunya, Diosdado Toledano, que va carregar contra l’actitud “obstruccionista” d’Artur Mas al Parlament, on des de fa nou mesos es debat en comissió la creació d’una renda garantida de ciutadania. Va afirmar que “és una vergonya i un insult als drets democràtics de les persones que viuen a Catalunya” la lentitud amb què treballa aquesta comissió parlamentària.

La Marxa per la Dignitat i l’Assemblea d’Aturats van anunciar finalment la convocatòria d’una vaga general per al 22 d’octubre a tot l’Estat. “Cal aturar completament el país i demostrar que la majoria del poble no vol” ni Mariano Rajoy ni Artur Mas, van sentenciar.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de