Societat 22/08/2012

El Suprem rebutja els concerts als col·legis que segreguen per sexe

El diari 'El País' explica que aquestes escoles poden existir però no poden rebre subvencions públiques perquè són "incompatibles" amb la LOE

Ara
1 min
El col·legi concertat Altair de Sevilla, on només estudien nois / EL PAÍS

BarcelonaEls col·legis que separen els nens i les nenes poden existir en el sistema educatiu espanyol, però, segons el Tribunal Suprem, "se'ls exclou de la possibilitat de concertar amb l'Administració competent el seu sosteniment amb fons públics", segons recull el diari 'El País'. Dues sentències recents, que fan referència a dos centres de Cantàbria i Andalusia, deixen al marge de la legalitat les subvencions públiques als col·legis i instituts que segreguen per sexe. Prop d'aquests 70 centres reben fonts de diferents comunitats en aquest moment. La majoria estan vinculats a l'Opus Dei.

'El País' explica que el Suprem entén que les ajudes públiques són incompatibles amb la llei orgànica d'educació (LOE), aprovada per l'anterior govern el 2006, en què s'afirma que "no podrà haver-hi discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició". Aquests centres, però, sempre han argumentat que, segons la Unesco, la seva oferta no és discriminatòria i que, per tant, no entraria en la categoria de discriminació per sexe.

En tot cas, la pregunta ara és si les administracions estaran obligades a retirar els concerts als col·legis sexistes, cosa que no està gens clara.

stats