Societat 29/12/2011

Suspenen la pena a un violador a Múrcia, acusat en una altra causa similar

La interlocutòria assenyala que la suspensió de la condemna està condicionada al fet que l'acusat, Herlan Jesús V., no torni a cometre un delicte en el termini de quatre anys

Efe
2 min

MúrciaL'Audiència Provincial de Múrcia ha deixat en suspens, contra el criteri del fiscal, la pena de dos anys de presó imposada a un jove per la violació d'una estudiant anglesa mentre el condemnat té una altra causa pendent de judici per un altre delicte contra la llibertat sexual. La interlocutòria assenyala que la suspensió de la condemna està condicionada al fet que l'acusat, Herlan Jesús V., nascut a Bolívia, no torni a cometre un delicte en el termini de quatre anys.

La suspensió va ser sol·licitada pel lletrat defensor de l'acusat, Raúl Pardo, que va al·legar el seu arrelament a Múrcia i el fet d'haver pagat abans del judici la indemnització que, com a responsabilitat civil, li demanava la fiscalia. Per la seva banda, el ministeri públic es va oposar a aquesta concessió, entre altres consideracions, perquè l'acusat té una causa pendent d'un altre delicte de violació.

Pels diners i el temps

En acordar la suspensió, el tribunal, presidit pel magistrat Abdon Díaz, diu que ho fa perquè a favor de l'acusat juga el temps transcorregut des que van ocórrer els fets, l'any 2007, i l'abonament íntegre de la indemnització.

No obstant això, la sala reconeix que "la constància d'una altra causa pendent per fets similars i la mateixa naturalesa del delicte pel qual ha resultat condemnat constitueixen indicis de perillositat". Tot i això, per les causes apuntades abans i pel "llarg període de privació de llibertat cautelar", considera que és mereixedor de la suspensió de la condemna.

Recurs de súplica

Contra aquesta decisió es pot interposar un recurs de súplica, segons indica la mateixa interlocutòria. Els fets pels quals va ser condemnat van ocórrer quan la agredida accedia al seu habitatge, situat a Múrcia, i el violador, amb el pretext d'haver-se descuidat les claus i ser veí del mateix immoble, va accedir-hi amb ella. Un cop a l'interior, va agredir sexualment la noia, que finalment va aconseguir desfer-se de l'acusat.

stats