BARCELONA
Societat 23/07/2012

Suspès el desallotjament de la nau amb 300 immigrants

Maria Ortega
1 min

BARCELONA.El desallotjament de la fàbrica on malviuen 300 immigrants al carrer Josep Pla de Barcelona no tirarà endavant avui tal com estava previst. La magistrada del jutjat d'instrucció número 5, Asunción González, ha estimat el recurs d'apel·lació que va presentar l'advocada dels inquilins de la nau i ha anul·lat l'ordre de desallotjament. La jutge, que ha arxivat la causa, ha considerat que l'ordre s'havia dictat contra una ocupació anterior d'aquest mateix recinte i que la situació actual era diferent perquè a l'interior de la fàbrica hi feien vida més de 300 persones, la majoria subsaharians que es dediquen a la venda de ferralla.

Els Mossos havien de desallotjar la fàbrica aquest matí després que s'hagués esgotat el termini d'una setmana que la jutge va fixar dilluns passat, la primera data prevista per al desallotjament.

Laia Serra, l'advocada del col·lectiu que viu a la fàbrica, assegurava ahir que es tractava d'una "gran victòria" i, de fet, les entitats veïnals van organitzar una festa al recinte fabril per celebrar l'èxit de la seva lluita. La propietat, però, ja ha presentat una altra denúncia.

stats