El TC admet el recurs de la Generalitat contra la prova final de primària de la Lomce

El Govern considera que el decret vulnera les competències en autonòmiques

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs que va presentar la Generalitat contra el decret que regula les proves de l'avaluació final de Primària establertes a la Lomce. L'examen es realitzaria per primera vegada a final d'aquest curs, tal com fixa la Lomce.

La Generalitat considera que el decret vulnera les competències autonòmiques en matèria educativa i de llengua pròpia. També denuncia que suposa una vulneració del règim lingüístic de l'ensenyament a Catalunya establert per l'Estatut.

Ara, el govern espanyol disposa d'un termini de vint dies per aportar tots els documents i al·legacions. El TC resoldrà el recurs en els propers dies. La majoria de les comunitats autònomes s'han mostrat reticents a fer la prova. País Basc, Navarra i les Canàries han decidit no aplicar-la i les autonomies socialistes l'han recorregut al Suprem.

Missatge de la reunió

Ahir la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va traslladat al ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, que Catalunya seguirà aplicant les proves previstes a la llei d'educació de Catalunya ( LEC) en comptes de les avaluacions de tercer i sisè de primària i quart d'ESO que contempla la Lomce. "Les avaluacions no han de servir mai per fer rànquings entre escoles ni per condicionar l'expedient acadèmic de l'alumne", va subratllar i va afegir que han de servir "per orientar el sistema, per diagnosticar i per donar informació als centres i famílies sobre l'assoliment competencial dels alumnes".