Barcelona permetrà l'entrada de gossos al metro a partir del setembre del 2014

Hi haurà limitacions durant les hores punta i en moments d'aglomeracions

Pots participar en l'enquesta sobre aquesta decisió clicant aquí

El regidor de Presidència i Territori de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha anunciat aquest diumenge a la Fira Animalada, que se celebra al Club Sant Jordi, que s'ha arribat a un acord amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per facilitar l'accés de gossos al metro de la ciutat. La mesura, però, no entrarà en vigor fins al setembre del 2014, ja que abans s'ha de modificar el reglament de viatgers del metro, un tràmit que ha d'aprovar la Generalitat.

Els gossos hauran d'anar lligats –amb una corretja no extensible– i també caldria l'ús de morrió. A més a més, l'accés tindrà limitacions durant les hores punta dels dies feiners i quan hi hagi esdeveniments amb aglomeracions. El cap de setmana no hi haurà cap limitació i durant l'estiu (de Sant Joan a la Diada), tampoc.

També es permetrà l'entrada d'altres animals de companyia, però sempre que els propietaris no els portin a les mans. Per tant, si es transporta un gat, per exemple, serà necessari l'ús d'un transportí o d'una bossa especial per dur l'animal.

Ja fa set mesos que una comissió integrada per membres de l'Ajuntament de Barcelona, TMB i entitats animalistes treballen perquè tiri endavant aquesta mesura, un compromís recollit al Programa d'Acció Municipal (PAM). El consistori s'ha emmirallat en altres ciutats europees com Brussel·les, Amsterdam, Ginebra o Berlín per donar forma a una iniciativa que no preveu en cap cas permetre l'accés dels animals domèstics als autobusos de TMB. L'acord preveu la creació d'una comissió de seguiment formada pels responsables de TMB i tècnics municipals per garantir la correcta implantació de la mesura. Durant els primers sis mesos d'aplicació del canvi normatiu se n'analitzarà el funcionament per extreure'n conclusions.

En aquests moments, només poden accedir al metro de Barcelona petits animals domèstics en gàbies o cistelles, així com els gossos d'assistència i els que pertanyen a les empreses de seguretat que exerceixen la seva feina al suburbà.

Pots participar en l'enquesta sobre aquesta decisió clicant aquí