Societat 04/01/2012

TMB planteja un ERO temporal o una congelació salarial a 4.200 treballadors

La mesura s'emmarca dins la reducció dels recursos per a les empreses de transport públic de l'ATM

Acn
1 min

BarcelonaLa direcció de TMB ha plantejat al comitè d'empresa una congelació salarial per als 4.200 treballadors de la companyia en conveni –afectaria mecànics i conductors– per tal d'estalviar 14 milions d'euros. Si no s'accepta, l'empresa posarà sobre la taula un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal. Fonts de TMB han assegurat a l'ACN que les mesures que es plantegen han de servir per mantenir el servei per una via "no traumàtica". El sindicat UGT denuncia que l'empresa no "garanteix" que la congelació salarial sigui "suficient". La mesura que ha presentat TMB s'emmarca dins la reducció dels recursos per a les empreses de transport públic de l'ATM. "Si no hi ha solució pactada es farà un ERO", han assegurat fonts de l'empresa. La direcció explica també que les mesures no afectaran els treballadors fora de conveni, que ja s'han abaixat el sou en dues ocasions.

Per la seva banda, UGT afegeix també que, en cas que s'acullin a la congelació salarial, la companyia tampoc assegura que en renovar el nou contracte programa d'aquí a tres mesos no s'apliquin noves "mesures i retallades" a la plantilla. Segons el sindicat, pel conveni actual "els treballadors van haver d'assumir" una rebaixa de jornada anual de 89 hores, la qual cosa suposa una rebaixa salarial de 2.000 euros anuals.

En una nota, el comitè d'empresa també denuncia que la direcció "suprimeixi" serveis als ciutadans i "exigeixi esforços a la plantilla", però que alhora "es negui a facilitar i detallar informació d'altres despeses", com externalitzacions de serveis per valor de més de 120 milions d'euros o bé els sous dels directius.

stats