MOBILITZACIONS
Societat 19/02/2012

Els treballadors de TMB escridassen l'alcalde de Barcelona durant la inauguració de la Filmoteca

Desenes de treballadors de TMB han aprofitat aquest migdia un acte de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), per reclamar que respecti el seu conveni col·lectiu

Agències
1 min
Protesta dels treballadors de TMB/ACN

BarcelonaLa inauguració de la nova seu de la Filmoteca ha sigut l'escenari elegit per un grup de treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per expressar la seva protesta per les retallades previstes per l'empresa.

Els treballadors, que duien xiulets i pancartes, han xiulat durant els parlaments que tenien lloc a la plaça Salvador Seguí. Una sorollosa cridòria i inclús petards han rebentat els parlaments de Trias i del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. L'alcalde ha exhortat els empleats a "buscar punts de trobada" en una setmana que serà clau per a la vaga convocada a partir del 27, coincidint amb el Mobile World Congress: començarà dilluns amb una mediació davant de la Generalitat. "Només ha de complir allò que està legalment establert, així de senzill", ha respost Josep Garganté, membre de la CGT.

Els sindicats de TMB han convocat vaga els dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març, coincidint amb la celebració a Barcelona del Congrés Mundial de Mòbils.

La convocatòria de vaga ha sigut la resposta dels treballadors a l'anunci d'una sèrie de retallades per part de l'empresa, com la congelació del sou, que afecta els 3.200 treballadors de conveni del metro, la vigència del qual va finalitzar el passat 31 de desembre, i els 500 tècnics i càrrecs intermedis que no hi estan adscrits, mentre que els sindicats denuncien l'incompliment del conveni.

stats