TMB i els treballadors d'autobusos signen la pau fins al 2019

Avui han signat l'acord pel nou conveni col·lectiu, a diferència dels treballadors del metro, que mantenen la sisena convocatòria de vaga del 2016 entre el 18 i el 22 de juny

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i el comitè d’empresa dels treballadors dels autobusos han subscrit avui el nou conveni col·lectiu, que tindrà una vigència de cinc anys, del 2015 al 2019, un cop les bases dels sindicats han ratificat el preacord assolit el 6 de juny, i amb el qual  es va desconvocar la vaga que havia de durar aquesta setmana i la següent.

L'empresa pública explica que el text "garanteix l’estabilitat laboral i organitzativa de l’empresa d’autobusos" fins al 2019, i unes condicions laborals "de qualitat" per a la plantilla, dins del que permet la normativa del sector públic i el marc financer del sistema de transport.

Els principals punts que conté el document són, segons ha informat TMB:

  • Estabilitat: vigència del conveni fins al 2019.
  • Garantia del poder adquisitiu, en el marc del finançament del transport públic.
  • Millora de drets i beneficis socials: manteniment de la jubilació parcial i generació d’ocupació estable, mesures de conciliació de la vida familiar i laboral, formació professional dual.
  • Millora de l’ organització del treball.

Les mobilitzacions previstes per a aquestes dues setmanes estaven convocades pels sindicats UGT, CCOO, SIT, Acat, Actub, Usoc i PSA –sense CGT ni COS. En el comitè d'empresa del metro, però, la majoria la té la CGT, i encara no s'ha posat d'acord amb TMB per al nou conveni col·lectiu. Així, del 18 al 22 de juny està convocada la sisena tongada de vaga del 2016.