El TSJC es dóna mig any més per investigar el 9-N

El tribunal considera una "raó sobrevinguda" la investigació de Francesc Homs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit declarar el cas del 9-N com a "causa complexa" i donar-se mig any més per investigar si es va desobeir el Tribunal Constitucional quan es va fer la consulta i qui n'és el responsable. El tribunal considera una "raó sobrevinguda" "l'aparició d'indicis" contra un aforat davant del Tribunal Suprem, en referència al congressista i exconseller de Presidència Francesc Homs.

El TSJC diu que només ha sabut pel "gabinet de premsa" del Suprem que aquest tribunal només investigarà la part de la causa referent a Homs, afirma que encara no ha rebut la interlocutòria que ho acredita i afegeix que en la investigació del Suprem "poden sorgir dades rellevants" per a la seva investigació de la resta del cas, que afecta Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.

Per tot plegat, tal com havia demanat la Fiscalia, el TSJC ha acordat donar-se més temps per investigar el cas. Segons l'última reforma de la llei d'enjudiciament criminal les instruccions judicials han de durar com a màxim mig any llevat que es declarin causes complexes.