TECNOLOGIA
Societat 26/08/2011

Tallafocs, un mur contra les intrusions

1 min
Tallafocs,  un mur contra les intrusions

La xarxa, en molts sentits i malgrat que naveguem des de casa, s'assembla a caminar pel carrer. Cal ser una mica cauts. En aquest sentit, un tallafocs (firewall) és una bona opció per protegir-nos d'intrusions, controlar qui o què es connecta al nostre ordinador, i autoritzar-ne l'entrada, així com protegir de retruc la nostra informació privada i crear un mur ignífug davant possibles incendis (phishing) a la nostra seguretat. A part del firewall integrat als sistemes operatius de Microsoft, que ha minvat la popularitat d'altres opcions, també podem desactivar-lo i trobar alternatives a cost zero força més fiables, com la versió gratuïta de ZoneAlarm, l'Avast! Internet Security i Comodo. Ramon Tomàs

Aplicació fotogràfica que no deixa res fora de l'escena, ja que permet aconseguir imatges panoràmiques de 360 graus, alinear-les a l'instant i crear-ne una de sola on tot hi té cabuda.

CamScanner converteix el mòbil en un escàner portàtil de documents en paper. L'aplicació guarda l'arxiu en format PDF i ens permet penjar-lo a la xarxa a Google Docs, Box.net o Dropbox.

stats