Escoles
Societat 03/07/2012

Tanca parcialment una escola concertada i deixa 73 nens buscant plaça d'ESO a Barcelona

És el segon centre concertat de la ciutat que decideix no reprendre l'activitat, almenys parcialment, després del període de preinscripció

Sònia Sánchez
2 min
L'escola concertada Menéndez Pidal, a la Vall d'Hebron de Barcelona, tanca les portes el curs que ve, després de 50 anys de vida.

BarcelonaL'escola concertada Laia del barri barceloní de Sant Andreu ha decidit tancar la seva única línia d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), deixant els 73 alumnes d'aquest cicle buscant una nova plaça per al curs vinent 2012-13. La decisió també ha suposat l'acomiadament dels vuit professors de secundària del centre.

Fonts del Consorci d'Educació de Barcelona (CEB) van explicar que tots els nois seran recol·locats en centres del mateix districte de Sant Andreu, majoritàriament als concertats, on hi consta que queden prou vacants per acollir-los. El CEB ha enviat a les famílies un llistat d'aquests centres perquè elles hi vagin a fer la sol·licitud de preinscripció i confia a tenir les primeres assignacions fetes a finals d'aquesta setmana.

La direcció del centre va comunicar als professors i les famílies dels alumnes d'ESO que tancava aquest cicle el passat 25 de juny, quan arrencava el procés de matriculació. Segons fonts del CEB, el motiu del tancament de la línia és la no renovació del lloguer de l'edifici on s'impartia l'ESO. La direcció del centre hauria tractat de conservar aquest lloguer per la via judicial i hauria perdut.

Des del Consorci asseguren també que, tot i les baixes ràtios que tenia en els últims anys (al voltant dels 20 alumnes per classe de secundària) el centre conservava tots els diners del concert i, per tant, aquest no és un motiu per al tancament.

Es tracta de la segona escola concertada de Barcelona que anuncia un tancament, en aquest cas parcial, després del període de preinscripció, una situació amb molt pocs precedents a la ciutat. Fa unes setmanes, l'escola Menéndez Pidal del barri de la Vall d'Hebron va anunciar a les famílies i els treballadors que no tornaria a obrir les portes el proper mes i els 231 nens –des de P3 fins a 4t d'ESO– que hi estudiaven han de ser reubicats per al proper curs. En aquest cas, una cinquantena de mestres i professors s'han quedat sense feina.

Fonts del CEB van explicar que el procés de recol·locació d'aquests nens s'està desenvolupant sense incidències i dins dels termes previstos, a l'espera que es pugui acabar de tancar a finals d'aquesta setmana.

stats