Societat 29/03/2011

Paraigua a mà, sobretot a la tarda

Els ruixats més probables descarregaran a les comarques de Girona i de Barcelona. El matí ja serà insegur i aniran caient les primeres gotes.

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEl dia ha començat amb força núvols i les primeres gotes a la Catalunya Central, al Vallès i en algunes comarques de Girona, però tot fa pensar que bona part del matí passarà sense pluja a la majoria d'indrets. La inestabilitat augmentarà clarament a la tarda, i els models meteorològics apunten que serà sobretot al Pirineu, a la Catalunya Central i a la resta de comarques de Girona i de Barcelona on la pluja serà més probable. En general els ruixats seran de poca estona però descarregaran amb ganes i podran anar acompanyats de tempesta.

Al migdia les temperatures seran bastant suaus, similars a les d’ahir o fins i tot més altes en algun cas. L’hivern ja s’allunya clarament i fins i tot comença a intuir-se l’estiu als mapes del temps: a partir de divendres una massa d’aire càlid ens abraçarà i dispararà les temperatures fins a valors que aquest any encara no s’han assolit, migdies que durant el cap de setmana fins i tot seran de més de 25 graus.

Pel que fa a l’estat del cel els dies vinents seran cada cop més clars. Demà es repetiran les tempestes de tarda a la Catalunya Central, però tot fa pensar que afectaran molts menys indrets que avui. A partir de dijous s’instal·larà el bon temps i tot apunta per ara a un cap de setmana amb molt de sol i calor.

stats