Tardà (ERC): "Hi ha odi als catalans per part d'alguns policies i no són capaços de depurar aquesta gentussa"

El diputat d'Esquerra acusa del ministeri de l'Interior de ni tan sols reconèixer que el problema existeix

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha carregat amb duresa, aquest dimecres al migdia, contra el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, per no acabar amb els comportaments d'"alguns" agents del cos moguts per "l'odi als catalans". Segons ha dit, en el marc de la comissió d'interior, el govern espanyol no és capaç de "depurar aquesta gentussa" que ara són funcionaris policials.

Tardà ha posat com a exemple d'aquesta situació l'agressió a Rafel Martín durant el partit de la final de la Copa del Rei a València. El parlamentari republicà s'ha preguntat què hauria passat si, en comptes d'increpar-lo –presumptament– com a "català de merda" haguessin dit el mateix però canviant el substantiu per "jueu". En aquest sentit, ha lamentat la passivitat de les autoritats policials davant les banderes amb esvàstiques que es van veure durant les hores prèvies del partit. Tardà ha recordat que van aparèixer a la premsa internacional i a les portades de la premsa israeliana.

El diputat d'ERC s'ha mostrat pessimista sobre la voluntat de l'executiu espanyol d'acabar amb aquesta situació perquè ni tan sols reconeixen el problema. Ha assegurat que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, no el "mira a la cara" perquè fa setmanes que li hauria d'haver donat resposta a un dossier que li van fer arribar amb suposades agressions policials contra ciutadans pel simple fet d'utilitzar el català.

Cosidó ho nega

Cosidó ha "rebutjat" que l'actuació policial a Mestalla fos pel fet de portar una bandera estelada. Segons ha dit, la detenció es va produir per llançament d'objectes al camp i ha assegurat que hi va haver "resistència". Ha subratllat que hi havia moltes persones al partit amb estelades i que no es va produir cap més incident. S'ha compromès a estudiar la denúncia quan li arribi.

Sobre les paraules de Tardà, les ha qualificat d'"inacceptables" i ha garantit la "neutralitat" de la policia. Ha explicat que el 2013 es van detenir 92 persones d'extrema dreta, una xifra molt semblant a la de l'extrem oposat.

Més continguts de