Ara Mateix

La Taula del Tercer Sector acusa el govern espanyol d'"insensible" pel decret que prepara

La Taula del Tercer Sector ja ha reaccionat amb un comunicat a la informació publicada aquest dijous per l' ARA, sobre el reial decret llei que prepara el ministeri d'Ocupació per deixar sense subvencions del 0,7% de l'IRPF les entitats que no tinguin "àmbit estatal".

Comunicat:

  • El contingut de l’esborrany publicat avui mostra, un cop més, la insensibilitat i el nul respecte cap els projectes socials i les persones ateses que han ajudat a resoldre situacions d’exclusió els darrers anys.
  • Els criteris que inclou l’esborrany adulteren la finalitat que inspiren el 0,7% de l’IRPF i estan pensats per evitar complir les darreres sentències judicials que obliguen al Govern de l’Estat a transferir aquests fons a les Comunitats Autònomes.
  • Amb aquests nous criteris s’ exclouen, pràcticament, la meitat de les activitats i programes que ja s’estan fent a Catalunya.
  • Es trenca el concepte de dret subjectiu en la percepció de la prestació provinent de la Seguretat Social, ja que les beneficiàries serien, en exclusiva, les entitats d’àmbit estatal reconegudes pel Ministeri de Sanitat i Assumptes Socials, enlloc del ciutadà.