La Taula del Tercer Sector mostra "molta preocupació" per l'impagament de Benestar

La plataforma lamenta que les entitats "hagin de sufragar els problemes de tresoreria del Govern" i demana un calendari de pagaments

La Taula del Tercer Sector, que agrupa gairebé 4.000 entitats socials catalanes, ha rebut amb "prudència i molta preocupació" el nou impagament anunciat pel departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. Segons ha explicat l'organització en un comunicat, aquesta mesura afectarà sobretot les entitats més grans que treballen amb persones grans, amb discapacitat i amb nens.

La Taula ha alertat que el fet que una entitat sigui més gran no garanteix que tingui més solvència econòmica i menys problemes de tresoreria, però ha valorat positivament que el Govern estudiï el cas per evitar que les organitzacions amb més dificultats es vegin afectades per la mesura.

De totes maneres, l'organització ha lamentat que les entitats "hagin de sufragar els problemes de tresoreria del Govern", i ha afirmat que la situació agreuja els problemes econòmics d'aquests col·lectius. La plataforma confia que no torni a haver un altre impagament aquesta tardor, i ha instat la Generalitat a elaborar un calendari de pagaments com més aviat millor.