Societat 07/08/2011

Telecinco pesca a Hollywood la sèrie debut de Jaume Collet-Serra

Els èxits a taquilla del realitzador català, que va emigrar a la Meca del cinema amb 18 anys, han cridat l'atenció de Steven Spielberg, productor d'aquesta sèrie de terror que s'empantana a l'Amazones.

Ramon Tomàs
3 min
El director de cinema català Jaume Collet-Serra al rodatge d' Unknown .  I una imatge promocional de la sèrie debut The River .

BARCELONA.Mediaset ha tornat amb el sarró ple del LA Screenings, la fira anual del sector en què companyies i distribuïdores es troben per subhastar i fer un tast dels seus darrers projectes: episodis pilot amb directors d'ocasió -i molt de renom- o idees a la incubadora que busquen compradors. Entre els onze trofeus arreplegats com a botí per la productora hi ha The River , l' opera prima a l'univers hertzià del director català Jaume Collet-Serra -arrelat a Hollywood des que és major d'edat-. Collet-Serra, amb un bon recorregut comercial, és el primer director espanyol que assoleix el número 1 a la taquilla nord-americana, gràcies a Unknown . La fita no va passar desapercebuda per a Steven Spielberg, productor d'aquest thriller en fase de producció juntament amb Oren Peli, responsable de Paranormal Activity. Un explorador desapareix a l'Amazones i, malgrat que oficialment està mort, el seu fill organitza una missió de rescat després de rebre un missatge. Un equip televisiu documentarà el viatge i esdevindrà a estones una càmera subjectiva, empescada al principi per F.W. Murnau i explotada a films com The blair witch project , que obrirà una finestra compartida al públic a un riu on la calma és l'antesala del terror i la mort. "Volem recuperar el gènere del terror -assegura Zack Estrin, un dels productors de la sèrie que emetrà la cadena ABC-. Oferir una mica menys de Saw i més de Poltergeist ".

Apostes de futur

Un altre possible director al paquet és Jonathan Demme ( El silenci dels anyells ), director del capítol pilot d' A gifted man , sèrie paranormal. Possible, perquè exerceix de productor i podria delegar-ne la direcció. Demme ja va dirigir a finals dels anys setanta un capítol de Colombo . Entre els fitxatges de futur també destaca Smash , l'enèsima producció de Spielberg, una obra teatral que tafaneja les rivalitats entre bastidors de dos aspirants al paper principal d'un musical de Broadway sobre la vida de Marilyn Monroe.

També ha deixat pòsit Unforgettable, que a la direcció del capítol pilot va disposar d'Arden Oplev, responsable de la versió d' Els homes que no estimaven les dones , de Stieg Larsson. A la sèrie, Poppy Montgomery és Carrie Wells, una policia que té hipertimesia, una afecció que li confereix una memòria il·limitada capaç d'enregistrar tots els detalls. Una qualitat molt escaient a la seva feina però un desastre per a la seva vida sentimental.

Tampoc hi falta una finestra a l'acidesa vers el món de les corporacions i la gestió de les reputacions públiques. A Scandal, una consultora de juristes treballa com a cos de bombers legals per apaivagar els escàndols del seus clients: investigacions polítiques, relliscades sexuals fora de la llar o crisis que amenacen la popularitat de grans empreses. Qualsevol defensa és bona, estigui dintre o fora del codi penal, sempre que els seus clients quedin satisfets i incòlumes. Les històries agafen el fil de les vivències reals de Judy Smith, responsable d'imatge de Monica Lewinsky, rostre conegut a l'escàndol d'Enron i consellera del departament de premsa de l'expresident George Bush.

Reciclatge

Està present el reciclatge d'èxits del passat, amb un remake d' Els Àngels de Charlie sense canvis. I el traspàs literari a Grimm , una producció inspirada en els contes de la parella literària i de sang Jacob i Wilhelm Grimm. També és moment de retorns: Sarah Michelle Gellar, de Buffy la caçavampirs , reapareix a Ringer, on li tocarà fugir de la màfia després de presenciar un assassinat ; i Jack Bender, director de Lost , s'arrisca amb un grup d'elit amb superpoders a Alphas - 2,5 milions d'espectadors en l'estrena al canal SYFY. I estrelles de Hollywood que volen tornar com Ashley Judd, un antiga agent d'elit de la CIA forçada a deixar el seu retraïment a Missing arran del segrest del seu fill. Moltes apostes per assegurar els èxits i assumir els fracassos.

stats