Societat 04/09/2012

Temps assolellat i càlid amb restes de tramuntana

Avui el mercuri continuarà guanyant posicions. Les màximes pujaran entre un i dos graus més

Manel Cascante
2 min

BarcelonaLa fresca del cap de setmana ja és història. Al llarg de les darreres hores el mercuri ha continuat guanyant posicions, tant pel que fa a les mínimes com pel que fa a les màximes, tot i que de moment encara amb valors totalment sota control.

Les temperatures a alta muntanya plasmen perfectament aquest increment. L'estació meteorològica del SMC d'Espot, ubicada a 2.500 metres d'altitud, diumenge a la matinada va enregistrar una mínima de -3 graus. Ahir, la mínima va ser de 0 graus, i aquesta matinada, de +3, tres graus més cada dia.

Aquesta serà la dinàmica de cara als propers dies. Cada dia farà una mica més de calor, i serà de cara al cap de setmana quan el mercuri tocarà sostre. En cap cas no cal alarmar-se. No s'esperen, ni de bon tros, els registres exagerats a què ens ha tingut acostumats aquest estiu. Farà calor, però serà del tot habitual. Ambient típic de principis de setembre, que convidarà de nou a anar a la platja.

De moment avui serà un dia semblant al d'ahir, és a dir, força estable. A Catalunya caldrà estar atents a la tramuntana, que encara bufarà enèrgica ben bé fins al migdia cap a l'Empordà. També bufarà el mestral a l'extrem sud del país, per bé que anirà perdent força al llarg del matí. El sol serà el dominador de la jornada, però novament hi haurà cel enteranyinat a estones a causa el pas de bandes de núvols alts i mitjans. Els més espessos afectaran les comarques gironines i alguns indrets de la meitat nord.

Al migdia farà caloreta. S'espera ja algun registre de 30 graus al pla de Lleida, i s' acostaran a aquest llindar a la Catalunya Central i en comarques com el Gironès o l'Alt Empordà. A la costa les màximes voltaran els 27 o 28 graus.

Al País Valencià també gaudiran d'una jornada de sol i calor moderada, amb màximes de més de 30 graus cap a l'interior. L'excepció a tanta bonança la trobarem a les illes Balears, on s'hi mantindran les nuvolades i també els xàfecs intermitents ben bé fins a mitja tarda.

No s'entreveu cap canvi important de temps ni a curt ni a mitjà termini. Parlarem d'alguns núvols davant de la costa central, entre dijous i divendres a la matinada, amb algun xàfec damunt del mar. Reapareixeran les tronades al Pirineu, que ens acompanyaran la tarda de divendres i també les del cap de setmana.

Més informació a Meteo.cat.

stats