SOCIETAT
Societat 29/08/2011

Versions contradictòries sobre la causa de la mort del nigerià que ha desfermat la batalla campal a Palma

La policia diu que la víctima va patir un accident mentre que el col·lectiu de subsaharians denuncia que va ser un assassinat

Enric Borràs
2 min
Policies i nigerians, en plena batalla campal a Palma / EFE

PalmaEl conflicte entre subsaharians i el col·lectiu gitano al barri de Son Gotleu de Palma ha tornat a esclatar arran de la mort d’un jove de 28 anys, Efosa Okosun, en unes circumstàncies que encara no s’han aclarit i que, segons els nigerians que viuen a la zona, hauria estat provocada durant una baralla amb tres persones d’ètnia gitana. Prop de la una de la matinada centenars de subsaharians, sobretot d’origen nigerià, van sortir al carrer per reclamar venjança, cercant qualsevol gitano que poguessin trobar i destrossant cotxes i mobiliari urbà. Més que amb cap gitano, però, amb qui es van enfrontar va ser amb la policia, a qui acusen de no actuar. Els agents van prendre el barri i entre la matinada i aquest dilluns van detenir cinc subsaharians a causa dels avalots. Hi va haver diverses càrregues policíaques fins gairebé al migdia i, en alguna ocasió, van arribar a fer servir les escopetes de pilotes de goma.

La tensió entre subsaharians i gitanos a Son Gotleu no és nova, fa uns cinc anys que s’enfronten en esclats periòdics de violència i l’agost de fa dos anys hi va haver una baralla multitudinària que es va escampar per tot el barri. Però ahir hi havia un factor nou: un mort. Cap a dos quarts d’una de la matinada Efosa Okosun, nascut a Nigèria, va caure de dalt del cinquè pis del número 58 del carrer Tomàs Rullàn. Molts familiars, coneguts i compatriotes d’Okosun afirmen que es va veure dos homes i una dona del col·lectiu gitano perseguint-lo i, més tard, llençant-lo daltabaix. La policia, però, no ha detingut ningú i això va encendre els ànims. A més, els agents asseguren que el jove no el van llançar, sinó que era ell qui baixava del terrat al cinquè pis per la façana i que va caure quan va cedir la canonada on s’agafava. El regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro, admetia ahir que tot plegat no està gens clar i va afegir més confusió a l'assenyalar que havien trobat restes de sang a l’escala de l’edifici des d’on va caure Okosun.

Els incidents també van derivar en crema de contenidors i es van trencar vidres de cotxes, com demostra un vídeo que publica el diari mallorquí Última Hora.

stats