Societat 04/07/2011

Terrassa enceta els castells de gamma extra

Els Minyons de Terrassa van encetar ahir els castells de gamma extra de la temporada a la clàssica jornada de la festa major egarenca. La colla de la camisa malva va signar una jornada rodona.

Efren Garcia
2 min
Jornada fructífera Els Minyons de Terrassa van brillar a la cita de la festa major egarenca amb grans castells com la torre de nou amb folre i manilles.

Terrassa.A casa, davant dels seus veïns, els Minyons de Terrassa van aconseguir descarregar el vint-i-cinquè dos de nou emmanillat del seu historial i van carregar el màxim dels espadats, el pilar de vuit amb folre i manilles. A Vic, els Capgrossos de Mataró van fer mèrits per somiar també en el primer castell de gamma extra de l'any: van descarregar els dos castells bàsics de nou i van afegir-hi un dos de vuit folrat destinat a ser alçat un pis més d'aquí poc menys de vint dies.

Els Minyons de Terrassa van esvair dubtes i van començar la jornada amb l'estrena del quatre de nou amb folre. Si bé les últimes setmanes semblava que l'objectiu era el tres de deu amb folre i manilles, aquest castell va caure del programa substituït pel dos de nou. L'emmanillat va pujar incòmode des del principi, però va mostrar el gran bagatge dels seus castellers durant tota l'execució. Va ser en el moment de col·locar la canalla petita quan el castell es va tensar de valent. L'agilitat dels més menuts va salvar la primera sotragada i va donar el tret de sortida a una descarregada èpica. Velocitat, destresa i picardia van ser claus perquè els Minyons domessin la fera en un descens complicat i poc ortodox, en què alguns castellers es van despenjar per alleugerir l'estructura. Van descarregar el tres de nou folrat i van atacar el pilar de vuit amb menys sort que determinació. L'espadat va fer aigües de seguida davant els desajustos entre les manilles i el quart pis. En una situació extrema, els de la camisa malva ho van donar tot i van lluitar contra l'impossible per aconseguir l'aleta desitjada. El pilar va acabar rebregat i tens, molt girat, i va fer llenya quan intentava recuperar la verticalitat després de l'aleta.

Al seu costat van actuar els Castellers de Terrassa, que van estrenar tres estructures de la gamma alta de set, i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que va descarregar el primer cinc de vuit de la temporada. Si bé els locals van haver de descartar els castells de vuit pisos, van portar al Raval de Montserrat el primer set de set que veu la ciutat. Els tarragonins van resoldre l'actuació amb bona nota: van descarregar la catedral dels castells després d'haver-hi ensopegat en les dues últimes actuacions.

A Vic van brillar els Capgrossos de Mataró, que van descarregar per primer cop el quatre de nou folrat abans de la seva festa major. També va lluir la colla local quan va aconseguir el primer quatre de set aixecat per sota que es recorda en època moderna. Els Castellers de Lleida van completar el segon quatre de vuit de la temporada com a estructura més destacada.

stats