Societat 11/09/2012

"Tindré la clau per entrar a casa quan plegui de l'institut"

Trinitat Gilbert
2 min

VILANOVA I LA GELTRÚPaula Gabarrella té 12 anys i comença enguany 1r d'ESO a l'IES Montgròs de Sant Pere de Ribes. Fins al juny passat anava al col·legi públic La Riera de Ribes. Un dels avantatges del canvi és que té l'institut més a prop de casa, cosa que li anirà molt bé, perquè, reconeix, li costa molt ser puntual.

"Sé que m'hi hauré d'esforçar, perquè les classes les començo a les 8.30. Si hi arribo tard, ja no m'hi deixaran entrar fins a la següent classe", explica la Paula. Els seus pares, el Pau i la Carme, l'escolten i li diuen que per ser puntual haurà d'anar a dormir abans. "Sí, sí, ho tinc clar; me n'aniré a dormir a les 22.30 h, però quan soni el despertador tan d'hora sé que em costarà", continua ella.

El cas és que la Paula tindrà moltes hores a les tardes per estudiar i fer activitats. Les classes acaben a les 14.45 h i com que els pares, psicòlegs, "treballen totes les tardes del món", diu, ella tindrà la clau per entrar a casa. "Tinc la clau de casa des de 5è de primària, però la faré servir de veritat aquest any", puntualitza.

La Paula arribarà a casa a les 15.30 h, després de dinar a l'institut. A casa farà deures i esperarà la mare, que arriba a les 18.30 h dues tardes a la setmana. Les altres tres plega a les 20 h. El pare acaba la feina més tard. "Només hi ha un vespre que ve aviat, quan juga el Barça", riu.

Mentre la Paula sigui a casa sola, els pares no pateixen perquè s'enganxi a mirar la televisió o a internet. "Totes dues opcions les tindrà disponibles, no les fiscalitzem, perquè hem parlat extensament sobre el seu ús i ella sap què ha de fer i què no", expliquen els pares.

Però a part dels deures, que a primer d'ESO són fixos, la Paula té activitats extraescolars. Els pares n'hi imposen dues, l'anglès i l'esport. Ella en tria una altra, el teatre, perquè de gran vol ser actriu.

Per compaginar les tres activitats amb la disponibilitat de la mare per poder portar-l'hi s'han passat dues setmanes planificant-ho tot. "I ens ha costat". "Per al teatre necessito anar en cotxe de Ribes a Vilanova -explica-, però hi ha un pare que ens pot portar a mi i la seva filla alhora". De la tornada se n'encarrega la mare de la Paula.

L'esport i l'anglès són a Ribes mateix, així que la Paula, amb la seva clau a la butxaca, entrarà i sortirà de casa quan toqui.

stats