Societat 19/01/2012

El "torna a bord, cony" al capità del Costa Concordia es transforma en samarreta

La frase que que des del port obligava el capità del creuer a tornar a bord s'ha fet tan famosa que ja compta amb pàgines a Facebook i moltes mencions a Twitter

Ara
1 min
Samarreta de "Vado a bordo, cazzo!"

BarcelonaLa frase que des de capitania li va dir Gregorio de Falco a Francesco Schettino, capità del malaguanyat Costa Concordia, "Torna a bord, cony!", s'ha transformat en un himne popular a Itàlia i s'ha viralitzat. Han sorgit pàgines a Facebook i s'han fet molts hashtags per debatre el tema a Twitter. Fins i tot s'han fet samarretes que reprodueixen el lema en l'idioma original en què es va pronunciar: "Vada a bordo, cazzo!".

La commoció que han generat a Itàlia les gravacions de les converses que es van produir mentre el vaixell s'enfonsava han donat a conèixer aquesta frase. Les excuses del capità per evitar autoinculpar-se de les acusacions de negligència i les furioses paraules que des del port li va dedicar De Falco han fet que tant el capità com els desastrosos fets que ha protagonitzat a bord i fora del Costa Concordia hagin pres una gran rellevància pública a Itàlia i l'hagin fet conegut arreu del món.

stats