Tornen a instal·lar l'avió del parc d'atraccions del Tibidabo

L'atracció gairebé centenària ha passat per un procés de rehabilitació de cinc mesos

L'avió del Tibidabo ha tornat aquest diumenge al parc d'atraccions després de passar cinc mesos en rehabilitació. L'han tornat a instal·lar en un acte festiu en què han assistit membres del Tibiclub i personalitats molt vinculades a la història del parc, com els descendents i familiars del promotor del parc, el doctor Salvador Andreu; i l'enginyer i constructor de l'avió,  Marià Rubió i Bellver.

El tinent d'alcaldia i president de BSM, Jaume Collboni, ha fet el viatge inaugural. Collboni, segons recull l'ACN, ha afirmat que "era una obligació de l'Ajuntament i del parc recuperar l'avió, la seva essència i allò en què connecta passat i futur". L'avió del Tibidabo es va posar en marxa el 23 de setembre del 1928. És una rèplica exacta del primer aparell que el 1927 va fer el trajecte entre Barcelona i Madrid.

El projecte de rehabilitació ha anat a càrrec de l'arquitecte Dani Freixas, que s'ha centrat en la recuperació del caràcter original de l'avió. Segons fonts municipals, s'han restaurat al màxim els elements existents, incorporant-hi només els elements nous necessaris que també ajuden a recrear més bé l'època en què es va construir.

S'han tornat a entapissar les cadires i s'han polit i envernissat els elements de fusta, com les finestres. També s'ha reparat i restaurat l'indicador de rumb, els llums del sostre de llautó i els acabats del bany que hi ha a dins. A fora, amb la missió de reproduir al màxim un avió de l'època, s'ha recuperat l'acabat de les xapes metàl·liques que el folraven.

Pel que fa al grafisme, s'ha recuperat el disseny original amb un gran T1 al lateral, afegint a sota de l'ala una numeració que correspon a la data d'inauguració de l'atracció: 23/9/28, i a la part davantera dels dos laterals el nom de Tibidabo, simulant la línia aèria oficial de l'aparell. A més, s'han incorporat a l'aleró final els colors de la senyera, tal com es feia llavors als avions de l'època.