Societat 26/05/2013

Capturat viu el toro de 400 quilos que feia tres mesos que voltava pels boscos del Vallès Oriental

L'animal s'havia escapat amb cinc vaques, ja capturades, d'una granja de Tiana

Acn
1 min
El toro que durant tres mesos ha viscut en llibertat a la zona forestal del Montornès del Vallès, aquest diumenge just després de rebre un dard que l'ha sedat / ACN

Montornès del VallèsLes peripècies del toro que des del passat mes de febrer voltava lliure pels boscos del Parc de la Serralada Litoral ha finalitzat aquest diumenge al matí. Segons ha pogut saber l'ACN, un dispositiu format per Protecció Civil, Agents Rurals de la Generalitat, voluntaris caçadors i un veterinari, han capturat l'animal, després de sedar-lo disparant-li un dard anestesiant.

El brau va fugir al febrer d'una granja de Tiana (Maresme), amb cinc vaques més, que van capturar poc després a Santa Maria de Martorelles (Vallès Oriental). El toro, però, va aconseguir escapolir-se dels seus perseguidors. Finalment ha estat localitzat al bosc de les Vinyes Velles, a Montornès del Vallès (Vallès Oriental).

El dispositiu s'ha activat a les deu del matí, i cap a un quart de dotze els gossos han trobat l'animal. Han fet falta una dotzena de persones per poder arrossegar l'animal uns 300 metres fins al remolc que l'ha tornat a la granja.

El toro i les vaques són de la raça de l'Albera, una espècie en extinció que s'està intentant recuperar amb el suport de la Generalitat.

stats