ELECCIONS MUNICIPALS

Torra, a favor de la llista unitària a Barcelona

El president es reuneix amb Graupera

La proposta del filòsof Jordi Graupera de fer unes primàries per crear una llista única independentista a Barcelona té més de 35.000 suports. I des d’ahir, també en té un de clau: el del president de la Generalitat, Quim Torra. Segons va informar la plataforma a favor de les primàries a través d’un comunicat i va confirmar l’ARA de fonts del Govern, Torra va reunir-se ahir amb Graupera al Palau de la Generalitat i li va traslladar el seu suport a la formació d’una llista unitària independentista per concórrer a les eleccions municipals del maig de l’any que ve.

El comunicat explica que Graupera va aprofitar la trobada per explicar “personalment” al president de la Generalitat la seva proposta: organitzar unes primàries “plurals i transparents” en les quals puguin participar representants polítics i de la societat civil.

Torra ja va donar suport a la plataforma Llistaunitària, que reclamava una única candidatura independentista per a les eleccions del 21-D, que Mariano Rajoy va convocar en aplicació de l’article 155. Aleshores, diversos exmembres del secretariat de l’ANC i de l’entorn de Carles Puigdemont van presentar la iniciativa Llista Unitària 1 d’Octubre, que era una fusió de dues iniciatives per construir una agrupació d’electors per presentar-se amb el 21-D sense les tradicionals sigles de partits independentistes. Finalment, Puigdemont va acabar liderant Junts per Catalunya, una llista farcida d’independents, com el mateix Torra, i amb membres del PDECat.

Més suports polítics

En tot cas, el suport del president de la Generalitat a les primàries que impulsa Graupera arriba després del que va mostrar públicament l’exconseller de Cultura Ferran Mascarell, que també es postula per plantejar el seu projecte de ciutat. El filòsof ja s’ha reunit amb la candidata del PDECat a Barcelona, Neus Munté, i també amb altres líders polítics, com Antoni Castellà i Gerard Ardanuy (Demòcrates) o Elisenda Paluzie (ANC). “En totes les reunions la sensació és bona -afirma Graupera- i fins i tot millor del que pensàvem. Sí que és cert que ens podem trobar amb algunes reticències, però les normals quan es planteja una proposta que qüestiona el sistema actual”.

De forma més distant s’ho miren des de la CUP i ERC. Els republicans ja fa setmanes que van proclamar alcaldable Alfred Bosch, que liderarà per segona vegada la candidatura, i que s’ha distanciat diverses vegades del projecte de Graupera.

Més continguts de