SOCIETAT
Societat 02/09/2011

El ple de Torroella de Montgrí aprova revocar la llicència d'obres de la mesquita

L'alcalde reitera que no estan en contra del centre de culte, però que cal revisar el procediment perquè hi ha "irregularitats"

Acn
1 min
Moment de la votació: l'equip de govern alça les mans a favor / ACN

Torroella de MontgríEl ple de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, ha aprovat la revisió de l'expedient i la llicència d'obres de la mesquita que el col·lectiu musulmà vol construir al municipi. El procés ha d'acabar amb la revocació del permís. L'aprovació de la revisió de l'expedient ha rebut els vots de l'equip de govern -format per CiU, PP i un grup independent-, i el vots en contra de l'oposició. Les obres del centre de culte que la comunitat musulmana preveu construir en terrenys comprats al polígon industrial havien de començar aquest mes, però l'equip de govern ha detectat "irregularitats" en la tramitació, com per exemple la manca de l'informe de l'arquitecte municipal. Els titulars de la llicència, la comunitat musulmana de Torroella, tenen deu dies per presentar-hi al·legacions. L'alcalde, el convergent Jordi Cordón, ha reiterat que no estan en contra de la construcció de la mesquita, però que cal revisar-ne el procediment perquè compleixi la legalitat. 




Cordón ha reiterat una vegada més, que no s'oposen a la construcció de la mesquita, ni tan sols s'oposen a l'emplaçament, sinó que creuen que hi ha elements del projecte que cal canviar. Un dels que han aixecat més polèmica és l'aspecte de la façana de la mesquita. Cordón ha assegurat al ple que si es construeix el centre de culte tal com està projectat actualment serà una "falsificació històrica" perquè té característiques àrabs marcades i no s'adiu amb l'entorn arquitectònic de la població. Segons el projecte, la mesquita tindria finestres amb arcs típicament àrabs i també una cúpula daurada a l'entrada.

stats