Publicitat
Publicitat

Tots els signes apunten a una nova erupció al Hierro

La direcció general de Protecció Civil i Emergències del ministeri de l'Interior ha "pre-alertat" als membres del Comité Estatal de Coordinació de Risc Volcànic per què estiguin disponibles per reunir-se urgentment en funció de l'evolució dels esdeveniments.

Els senyals coincideixen amb els que varen precedir a la primera erupció del volcà submarí del Hierro. Ha augmentat el tremor a causa del moviment del magma. També les emissions de CO2 i els sismes des de fa més de 24 hores. Tot apunta a que, en un futur proper, el volcà mig despert mig adormit podria despertar. Tot i que els científics no saben si tot plegat donaria lloc a una nova erupció al mateix volcà o si respon a noves fissures o moviments. Segons dades de l'institut Geogràfic Nacional, els moviments sísmics s'han donat a una profunditat entre 15 i 24 quilòmetres a la zona nord-est del municipi de Frontera.

El Cabildo encara no ha demanat que desallotgin als veïns de La Restinga, la localitat costera més propera al volcà que es troba a uns 2 kilòmetres de la costa. No obstant, alguns han decidit marxar i altres ni tan sols van tornar després del primer desallotjament per l'erupció inicial.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de