Societat 08/12/2010

Tranquil·litat a l'operació tornada

Un retorn "esglaonat i sense problemes", expliquen des del Servei Català de Trànsit

Acn
2 min
La tranqui·litat ha marcat la tornada. Foto: ACN

BarcelonaL'operació tornada del pont de la Puríssima s'està desenvolupant amb molta tranquil·litat, ja que molts conductors van tornar dilluns passat. Segons explica el cap del servei de gestió de trànsit del Servei Català de Trànsit, Lluís Serrano, el retorn ha estat "molt tranquil, esglaonat i sense gaires problemes destacables" en el conjunt de la xarxa. Serrano ha destacat que molta gent ha optat per fer viatges curts o per quedar-se a casa, tenint en compte que les botigues estan obertes. Aquest dimecres s'han registrat alguns problemes a la C-14 i a la C-16. En les hores finals del pont de la Puríssima, la situació a les carreteres ha estat de normalitat.

El responsable de gestió de trànsit ha indicat que dilluns es van registrar més problemes, principalment en els accessos a Andorra i a la zona de Vic i Espinelves, a la C-16 i a la C-25, on se celebraven el Mercat Medieval i la Fira de l'Avet.

En canvi, el dimecres ha estat força diferent, i els problemes s'han concentrat a la C-14, a l'alçada d'Organyà (Alt Urgell) i a la C-16. S'han produït alguns accidents puntuals sense víctimes mortals que han provocat algunes retencions que s'han solucionat després de retirar els vehicles en qüestió.

Al marge de les retencions, Serrano ha celebrat que només s'hagi produït un únic accident mortal, aquesta matinada a Vallfogona. Ha admès que el tema de la mortalitat preocupava molt en aquest pont perquè s'ha registrat un augment d'accidents des de l'estiu, i desembre és el mes amb més víctimes normalment.

De tota manera, ha destacat que malgrat l'augment de víctimes mortals que hi va haver a partir de l'estiu, el nombre total de víctimes mortals en carretera ha disminuït fins ara un 8%. En el pont de la Puríssima de l'any passat van morir vuit persones.

A hores d'ara, han tornat més del 80% dels 200.000 vehicles que havien de circular. En comparació amb altres anys, Serrano ha subratllat que es tracta d'un pont difícil de comparar, perquè cada any és diferent segons com caiguin els dies festius. L'any 2004, amb cinc dies també de pont, la situació va ser similar a la d'aquest any.

stats