Publicitat
Publicitat

Món

Un transexual cubà fa realitat el seu somni als 61 anys

Juani Santos és un dels dos transexuals cubans que ha pogut canviar de sexe gràcies a les operacions gratuïtes que promou el Centre Nacional d'Educació Sexual (Cenesex)

Juani Santos sempre havia desitjat ser un home: "Era el que havia anhelat tota la vida, ho necessitava com a persona. No hi ha res tan meravellós com poder identificar-me com un home normal, perquè jo sóc un home heterosexual".  Finalment, als 61 anys, aquest cubà menut i amb bigoti, ha pogut fer realitat el seu somni. Santos és un dels transexuals pioners de les cirurgies de canvi de sexe a Cuba, aprovades pel govern de Raúl Castro al juny del 2008.

Santos va poder convertir-se en un home mitjançant les operacions gratuïtes promogudes pel Centre Nacional d'Educació Sexual cubà (Cenesex). Aquest cubà sempre havia estat convençut de la seva identitat sexual, havia ocultat el seu nom real, i de ben petit va estripar tots els vestits de nena que la seva mare va intentar que utilitzés. Fins i tot, va abandonar l'escola quan li van exigir que es posés un uniforme femení. "Hagués pogut ser enginyer, pintor, restaurador. Però el meu nom em va dificultar moltes coses".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de