SOCIETAT
Societat 21/01/2011

Trànsit aconsella precaució davant possibles plaques de gel a la calçada

També es manté fins aquest dissabte l'avís de situació meteorològica de risc per vent a set comarques del nord del país

Agències
1 min

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit (SCT) ha aconsellat als conductors precaució davant la possibilitat que existeixin plaques de gel a la calçada pel descens de les temperatures que s'espera en les pròximes hores.

En un comunicat, l'SCT demana que se circuli per les diferents vies de la xarxa de carreteres amb molta precaució, ja que és possible que es formin plaques de gel per la forta baixada de les temperatures que es pot donar a partir d'aquesta tarda a tot Catalunya.

Paral·lelament, es manté fins aquest dissabte al matí l'avís de situació meteorològica de risc per vent a set comarques del nord del país. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les ratxes de tramuntana continuaran sent superiors a 90 km/h, especialment a l'Empordà i a les cotes més altes del Pirineu.

A causa de la combinació del fort vent i la neu es pot produir el fenomen del torb. A l'Alt Empordà és probable que les ràfegues superin els 126 km/h. Les comarques amb la possibilitat (probabilitat entre el 10% i el 30%) de ratxes fortes de vent fins aquest matí de dissabte són l'Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà, la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà.

stats