Trànsit
Societat 04/09/2013

Trànsit avisarà els conductors sense ITV fins a l'octubre i a partir del novembre començarà a sancionar

El 60% dels cotxes implicats en accidents aquest 2013 tenen més de 7 anys d'antiguitat

Albert Solé
1 min

BarcelonaMalgrat el descens notable d'accidents en les carreteres catalanes aquest 2013 respecte al 2012 (43 morts menys), la crisi econòmica és un dels factors que estan afectant la sinistralitat. L'antiguitat del parc mòbil és una d'aquestes causes, ja que el 60% dels cotxes que circulen tenen més de 10 anys, i entre els vehicles implicats en accidents el 60% tenien més de 7 anys.

Per posar fre a aquest problema, entre setembre i octubre el Servei Català de Trànsit enviarà una carta a tots els conductors que no tinguin la ITV (inspecció tècnica de vehicles) en regla per informar-los que l'han de passar. I a partir del mes de novembre, començarà a posar multes.

"Entenc la crisi, però conduir amb un cotxe antic té un incidència directa en la sinistralitat. Que la gent faci servir els diners d'una possible sanció per reparar el cotxe", ha advertit Joan Josep Isern, director del Servei Català del Trànsit.

Trànsit farà servir els lectors de matrícula que hi ha a les carreteres –diferents dels radars de velocitat– per detectar els vehicles que no tinguin la ITV superada i estiguin circulant. Isern no ha volgut precisar de quina quantitat serà la sanció.

stats