Societat 09/06/2012

Trànsit registra més de 40.000 expedients d'infracció pel #novullpagar

El conseller d'Interior, Felip Puig, assegura que s'ha detectat una "tendència a la disminució" dels casos de conductors que es neguen a pagar els peatges

Efe
1 min

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit (SCT) ha registrat més de 40.000 expedients d'infracció d'usuaris que no han pagat els peatges de les autopistes catalanes i que s'estan tramitant. El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha assegurat avui en un acte a Mollet que s'ha detectat una "tendència a la disminució" del nombre d'usuaris infractors per aquests motius.

Puig ha destacat davant la nova convocatòria de la campanya #novullpagar per a la setmana que ve que el govern de Catalunya "entén la insatisfacció ciutadana" i ha afegit que, per això, "treballa per reequilibrar una situació d'injustícia i de greuge comparatiu" respecte al que paguen els catalans en infraestructures i el que paguen els espanyols. El conseller s'ha mostrat convençut que aquesta situació d'injustícia "tard o d'hora l'acabarem resolent".

Felip Puig ha recordat que "més enllà de comprendre la insatisfacció en relació amb el greuge que patim" el fet de no pagar un peatge d'una autopista privada on s'entra de forma voluntària comporta, segons la llei de seguretat viària i el reglament de circulació, una infracció que pot ser castigada amb una sanció de fins a 100 euros.

Felip Puig ha valorat la campanya impulsada per Solidaritat per la Independència (SI) per pagar les multes dels usuaris infractors com "un gest més que simbòlic".

En aquest sentit ha assegurat que els fons recollits per aquesta campanya "poc més de 500 multes podran pagar de les prop de 40.000 o 45.000 infraccions en tràmit".

Felip Puig ha subratllat que la campanya és una nova declaració política i simbòlica que pot contribuir a "generar més confusió" a la ciutadania.

stats