La plataforma pel transport públic planteja restringir a tres o més ocupants el carril bus-VAO de la C-58

La Generalitat va anunciar dijous l'obertura del carril tots els dies de l'any en els dos sentits de la circulació davant el baix volum de trànsit

La plataforma Promoció del Transport Públic (PTP) ha plantejat "tornar a la consideració del VAO de tres o més ocupants o restringint l'ús a determinats tipus de vehicles" en el bus-VAO de la C-58 com a mesura per reduir el trànsit "en cas que calgués".

La Generalitat va anunciar, dijous passat, l'obertura del bus-VAO tots els dies de l'any en els dos sentits de la circulació davant el baix volum de trànsit que registra aquesta infraestructura, creada per fomentar el transport públic i per la qual només poden circular vehicles amb un mínim de dos ocupants.

La PTP, que divendres passat ja va mostrar el seu suport a la decisió de la Generalitat, ha reiterat en un comunicat que exigeix "un acord entre els departaments de Territori i Sostenibilitat i Interior" perquè "no podem continuar" amb "l''statu quo' actual, ni obrir el carril bus-VAO a tothom".

La plataforma planteja "considerar el carril bus-VAO com una carretera segura tipus 80 km/h orientada a la mobilitat sostenible, en lloc d'una ampliació d'autopista infrautilitzada apta per als 120 km/h".

Segons la PTP, les condicions de seguretat s'han d'assegurar amb els 80 km/h, l'aprofitament dels marges o mitjana i l'ús de la informació dinàmica en cas d'incidència.