Publicitat
Publicitat

Trapero demana als Mossos que siguin restrictius i curosos "amb l'ús de la força" en les manifestacions per a l'1-O

El major del cos reclama assumir l'esforç dels pròxims dies "per l'excepcionalitat de la situació"

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha enviat aquest dimecres un comunicat dirigit a tots els serveis del cos per les actuacions relacionades amb l'1-O. Trapero ha demanat als agents que siguin restrictius i curosos "amb l'ús de la força" en les manifestacions i les concentracions ciutadanes vinculades amb el referèndum. Ha afegit que l'ús de la força "s'haurà de limitar a aquells casos en què s'hagi de garantir la seguretat pròpia o de tercers i sempre que no hi hagi una altra opció menys lesiva".

Trapero ha apuntat que les actuacions dels Mossos "s'adequaran a l'evolució dels diferents escenaris". Segons el major del cos, hauran d'evitar que les manifestacions puguin desembocar "en situacions de desordres públics amb perill per a persones o béns". Per això, Trapero ha recordat que s'haurà d'actuar en cada cas "amb la decisió necessària i sense retard quan d'això depengui evitar un dany greu, immediat i irreparable". "Es regiran, en fer-ho, pels principis de congruència, oportunitat i proporcionalitat en la utilització dels mitjans", ha ressaltat.

A més, el major dels Mossos ha insistit que un dels objectius del dispositiu -que actualment està vigent- per a l'1-O és evitar que es produeixin "alteracions greus de l'ordre públic", a part de complir els requeriments "d'institucions, autoritats judicials, fiscalia o ciutadans". Trapero ha sol·licitat als integrants de la policia catalana que assumeixin l'esforç suplementari dels pròxims dies "per l'excepcionalitat de la situació" i "la necessitat de garantir la seguretat" dels ciutadans. També ha volgut transmetre un missatge de "tranquil·litat" als agents i ha reclamat que plantegin els dubtes als seus comandaments.

De fet, ha anunciat que per aconseguir que la comunicació sigui fluïda i constant, a part de garantir la presència i el suport dels màxims comandaments del cos, els Mossos ha implantat un servei de guàrdia dels comandaments de 24 hores des del 15 de setembre i fins a nova ordre. Trapero ha detallat que s'haurà d'activar al nivell superior del dispositiu Àgora, que es va posar en marxa per l'amenaça terrorista i el referèndum, amb un canvi de planificacions dels serveis dels agents.

Els antiavalots de Mossos fan torns de 10 hores per l'amenaça terrorista i l'1-O

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT