Traslladen de presó Rosa Peral, acusada del crim de la Guàrdia Urbana, arran d’una baralla amb una reclusa

Serveis Penitenciaris decideix dur-la de Brians 1 a Wad-Ras i decreta cinc dies d'aïllament

La direcció general de Serveis Penitenciaris ha decidit canviar de presó l'agent policial Rosa Peral, una de les principals acusades del conegut com a crim de la Guàrdia Urbana. Peral ha estat traslladada de Brians 1 a Wad Ras per motius de seguretat després que el maig passat es va barallar amb una interna, segons ha avançat 'La Vanguardia' i han confirmat a l'ACN fonts coneixedores del cas. Durant l'enfrontament, Peral va donar diversos cops a una altra reclusa perquè li havia pres la targeta amb què les internes compren productes de les màquines expenedores. A part del trasllat, Serveis Penitenciaris l'ha sancionada amb cinc dies d'aïllament.

Peral fa més de dos anys que està en presó preventiva, acusada d'haver matat el també agent de la Guàrdia Urbana Pedro Rodríguez, que en aquell moment era la seva parella. El maig del 2017 el cadàver va aparèixer calcinat dins un cotxe prop del pantà de Foix i la jutge que investiga el cas va decretar l'ingrés de Peral a presó de manera provisional. 

Inicialment va ser destinada a Wad-Ras, però mesos després la van traslladar a Brians 1 perquè havia alterant l'ordre de la presó i provocat moltes discussions. Ara, després de la baralla de mitjans de maig, Serveis Penitenciaris la torna a portar a Wad-Ras, on assenyala que ja no hi ha motius d'incompatibilitat amb cap interna.

Paral·lelament, també està en presó preventiva l'agent policial Albert López, acusat d'haver comès el mateix crim que Peral. Tots dos van complir dos anys d'internament preventiu el maig passat, i la jutge va decidir prorrogar aquest ingrés fins a la celebració del judici –previsiblement a la tardor–.

Peral i López s'enfronten a penes de 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria. Les respectives defenses desvinculen dels fets els seus clients, els quals s'acusen entre ells.