Societat 15/06/2011

Treballadors de Ryanair a Girona comencen una vaga indefinida

Els empleats del servei de terra protesten contra els acomiadaments i reduccions de jornada. La protesta consistirà en aturades parcials fins a les 5 de la tarda, i de 9 del vespre a 11 de la nit

Redacció
1 min

BarcelonaEls treballadors de l'empresa Lesma, responsable de fer el servei de terra de Ryanair a l'aeroport de Girona, han començat una vaga indefinida. Mitjançant aturades parcials volen protestar contra els acomiadaments i reduccions de jornada que se'ls vol imposar i que consideren que són arbitràries. L'aturada parcial ha començat a dos quarts de nou del matí i durarà fins a les cinc de la tarda, i des de les nou del vespre a les onze de la nit, tots els dies excepte dimarts.

La Generalitat ha fixat uns serveis mínims del 40%, però els sindicats denuncien que la direcció vol aplicar-ho a tots els treballadors i amenacen de denunciar-ho a Inspecció de Treball. D'altra banda, Ryanair ha demanat als passatgers que han de volar des de Girona que no facturin l'equipatge i que imprimeixin a través d'internet la targeta d'embarcament. La companyia de baix cost ha assegurat que tots els vols que surten i aterren a Girona no es veuran afectats per la vaga.

stats