La versió en tren del #novullpagar: usuaris de Renfe de les Terres de l'Ebre convoquen una protesta per diumenge

Trens Dignes i Jóvens de l'Ebre protesten pel cost del bitllet fins a Barcelona de les línies R15 i R16


La plataforma Trens Dignes i el col·lectiu Jóvens de l'Ebre han fet una crida a la participació en l'acte de protesta #avuinopaguem de diumenge 30 de març a la tarda. L'acció s'ha convocat en dos trens de la R15, la línia de la Ribera d'Ebre i Priorat, i la R16, la línia de Tortosa a Barcelona, per protestar per les tarifes que fan que un bitllet d'anada i tornada des de les Terres de l'Ebre a Barcelona costi un mínim de 30 euros.

Des de l'organització, es confia que Renfe sigui "comprensiva" i ja han avançat que no pensen baixar del tren. "Si ens toca fer alguna cosa sobre la marxa, ho farem, de forma pacífica i educada, però no baixarem del tren fins a Barcelona", ha assegurat Josep Casadó.

L'acció s'ha convocat en el segon comboi del tren de la línia R15 que surt de Flix a les 17.38 hores; de Móra la Nova, a les 17.56 hores, i de Falset, a les 18.23 hores. La protesta a la línia R16 es farà al tren que surt de Tortosa a les 17.25 hores i de l'Aldea a les 17.34 hores.

Segons Montse Castellà, la portaveu de Trens Dignes, tothom qui vulgui secundar la protesta hauria de pujar a la segona unitat del tren i, per tant, al quart, cinquè i sisè vagons.

A més de la plataforma i del col·lectiu Jóvens de l'Ebre, l'acció rep el suport dels sindicats UGT, CCOO i USOC. Així mateix, també rep suport d'alguns dirigents polítics que ja han confirmat la seva participació, com ara la diputada republicana Marta Rovira, la socialista Núria Ventura i l'ecosocialista Hortènsia Grau.

La portaveu de Trens Dignes ha afegit que "fem una crida a alcaldes i consellers comarcals perquè també s'hi sumin".

Davant possibles incidències que puguin haver-hi amb els revisors dels trens, la plataforma ha demanat que es busqui sempre algun membre de l'organització. "La idea és mantenir-ho fins arribar a Barcelona", ha assegurat Castellà.

En aquest sentit, Josep Casadó, membre de la Plataforma i secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, ha deixat clar que es prendran decisions en funció del que vagi succeint al tren. "És un acte de desobediència civil i no pensem baixar del tren", ha assegurat.

La plataforma ha aprofitat per fer una crida a l'anomenat cap de setmana reivindicatiu: dissabte, contra el projecte Castor en la presentació del llibre 'Castor: la bombolla sísmica', del periodista de l'ACN Jordi Marsal, a Alcanar; diumenge al matí, en la manifestació al Delta contra el Pla de Conca de l'Ebre, i a la tarda, contra les tarifes ferroviàries a les línies R15 i R16.