Societat 29/02/2012

Tres anys de presó per a un exmembre de Loco Mía per traficar amb drogues

Javier Font tenia una trentena de pastilles d'èxtasi al seu domicili. La sentència l'absol de traficar amb pòper, tot i que tenia més de 100 ampolles d'aquest producte, utilitzat com a estimulant sexual

Efe
2 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys de presó per tràfic de drogues un antic membre del grup musical Loco Mía, al domicili del qual es van trobar una trentena de pastilles d'èxtasi.

En la seva sentència, la secció cinquena de l'Audiència condemna per un delicte contra la salut pública l'exintèrpret de Loco Mía Javier Font per comercialitzar pastilles de MDMA, però l'absol de traficar amb pòper, malgrat que al seu domicili tenia també un centenar d'envasos d'aquesta substància.

La sala basa la seva absolució en el resultat de les anàlisis que es van practicar a les ampolles de pòper trobades al domicili del processat, que descarten que les substàncies que contenien aquests envasos tinguessin una concentració suficient de nitrit per ser nocives per a la salut de les persones.

Javier Font va ser membre de Loco Mía als anys vuitanta, quan el grup es va fer cèlebre pels seus balls amb ventalls, i afrontava una petició fiscal de set anys de presó arran de la seva detenció, el febrer de 2009, en el marc d'una operació de la Guàrdia Civil.

El processat va al·legar en el judici que les pastilles que tenia a casa seva pertanyien a un amic que havia viscut amb ell, però la sala ha desmuntat la seva coartada d'acord amb les converses telefòniques que figuren en la causa, en què Javier Font deia a un client que l'èxtasi que tenia "estava molt bé" i que també li quedava Viagra i ketamina.

La sentència admet que el pòper, una substància que s'utilitza en pràctiques sexuals pel seu efecte vasodilatador, té efectes nocius sobre la salut en grans dosis, però el contingut en els envasos confiscats al detingut era insuficient per resultar tòxic.

La comercialització a Espanya de pòper, producte que s'utilitza per netejar capçals de vídeo, està restringida des de l'any 2006 per l'Agència Estatal del Medicament, que considera que té greus efectes secundaris, entre ells vòmits, taquicàrdia, dificultats respiratòries i en rares ocasions mort.

stats