Societat 14/08/2011

Tres dies de "barra lliure de menjar i alcohol" a Lloret per 199€

El diari de la Catalunya Nord 'L'indépendant' publica un reportatge que descriu la vila com "la capital del turisme de borratxera" i hi situa "la setmana on tot és permès", un 'summer break' que anuncien que començarà el dia 20

Redacció
2 min
Encapçalament del reportatge sobre Lloret del diari 'L'Indépendant'

BarcelonaColles de joves amb ganes de gresca poden passar tres dies desenfrenats a Lloret, menjant i bevent sense parar, per tan sols 199€. Són algunes de les ofertes que el diari L'indépendant, de la regió francesa dels Pirineus Orientals –que inclou la Catalunya Nord–, ha trobat consultant agències locals. Ho explica en un reportatge titulat Lloret, capital del turisme de borratxera.

Després de repassar les dades bàsiques sobre la vila –que serien: que té 40.000 habitants, 200.000 a l'estiu, que és la "vila de la desmesura" i que s'hi troben

200 restaurants, 107 hotels i 42 discoteques–, el reportatge entra en la descripció de la vida nocturna de la població. I anuncia que el pitjor encara ha de venir, ja que segons les seves fonts serà la setmana del divendres 20 d'agost al dissabte 27 quan hi haurà el "summer break", una mena de comiat esbojarrat de l'estiu en què fins a 10.000 joves francesos, holandesos britànics i alemanys es troben a Lloret per passar-hi tres dies –per torns– bevent i menjant. La proposta queda clara en el vídeo de promoció.

Els reporters han consultat l'agència French Spring Break, que assegura que tenen ofertes "a partir de 199 €, amb barra lliure de bar i menjar" i que ofereixen "tres dies i dues nits de pura follia" en un hotel de 3 o 4 estrelles amb piscina. També s'han informat sobre les propostes de l'operador Playa Y Fiesta –"organitzador històric del Spring Break", a la primavera també hi ha una setmana gran, segons mostra un altre vídeo de promoció–, que explica que la seva oferta bàsica és de 315 € sense el transport. Fiquen els joves "fêtards" (que busquen gresca) en autobusos que surten de París, de Metz, de Burdeus, de Niça i de Montpeller i els desembarquen "a l'estació balneària més animada de la península ibèrica".

El reportatge recull també els incidents que s'han produït aquest estiu a Lloret i els advertiments de les autoritats locals, que diuen que es proposen posar fi a aquest model de turisme. Mentrestant, però, segons L'Indépendant, Playa Y Fiesta té reservat un hotel sencer per enviar-hi 1.300 clients l'última setmana d'agost, "la setmana en què tot està permès". Places esgotades des del juliol.

stats