EDUACIÓ
Societat 12/06/2012

Una negociació posa fi a la protesta d'interins encadenats a Ensenyament

Els docents censuren la tisorada i la pèrdua de llocs de treball a l'escola pública. Tres interins s'havien encadenat a la seu de la conselleria

Joan Serra / Efe
1 min
La protesta de mestres interins a la conselleria d'Ensenyament

BarcelonaLa protesta de diversos docents interins que s'han encadenat aquest dimarts al vestíbul del departament d'Ensenyament ha finalitzat poc abans de les 4 de la tarda després de negociar amb el director general de Professorat i Personal de Centres Públics, Alberto del Pozo. Els docents que han participat en l'acció han informat que representants d'Ensenyament s'han mostrat disposats a mantenir una nova reunió aquest mateix mes per abordar la situació dels interins i substituts.

Els Mossos d'Esquadra han tallat amb unes grans estenalles les cadenes que unien els interins i els han convidat a abandonar la conselleria, cosa que els docents han fet. "Es tractava de fer un toc d'atenció simbòlic per dir que volem treballar amb dignitat", ha indicat una mestra, que ha explicat que el col·lectiu d'interins i substituts és el més afectats per l'aplicació de l'increment de la ràtio a les aules i l'ordre de no substituir docents de baixa fins al desè dia. Així també ho ha reconegut el Departament d'Ensenyament, que xifra en uns 700 docents interins afectats per aquestes mesures d'estalvi, impulsades pel govern espanyol i aplicades per l'executiu català.

Tres docents interins s'havien encadenat aquest dimarts al migdia a la seu de la conselleria d'Ensenyament, a la Via Augusta de Barcelona. L'acte reivindicatiu protagonitzat per interins –confirmat pel sindicat USTEC-STEs– ha precedit la protesta programada aquest dimarts a la tarda. Professionals i sindicats faran visible davant de la conselleria el seu malestar per les retallades aplicades pel Govern i la pèrdua de llocs de treball al sector.

stats