Societat 19/03/2012

Tret de sortida a la campanya de presentació de la cuina catalana a Patrimoni de la Humanitat

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el titular de Cultura, Ferran Mascarell, han volgut donar suport a la presentació oficial de la candidatura

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaCuiners de prestigi, estudiants d'hostaleria, polítics i curiosos s'han reunit aquest dilluns a les 11 h, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, per donar el tret de sortida oficial a la candidatura de la cuina catalana a Patrimoni immaterial de la Humanitat per part de la Unesco.

La campanya –que rep el nom "Tothom a taula"– té l'objectiu d'aconseguir aquest reconeixement internacional, i per això, al llarg d'aquest 2012 i els primers mesos del 2013, es duran a terme activitats de promoció i difusió de la gastronomia del nostre país que culminaran en la presentació oficial de la candidatura a l'Unesco el març de l'any vinent. Pepa Aymamí, presidenta de la Fundació Institut Català de la Cuina, que és l'entitat que ha engegat la candidatura, ha dit que comença un any ple d'activitats durant el qual "haurem de defensar el nostre gran patrimoni gastronòmic".

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha destacat que l'objectiu de la campanya és convertir la cuina catalana en "un referent mundial", i ha dit que el gran encert de la nostra gastronomia és "la recerca de la qualitat amb productes de proximitat". "Tenim un gran patrimoni gastronòmic i el volem compartir amb el món", ha dit, "aquesta és la nostra fita".

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha afegit que "tenim l'exemple dels castells, que ja són Patrimoni de la Humanitat i ens marquen el camí a seguir". Mascarell ha volgut destacar la importància de la cuina com a identitat d'un poble. "La cuina expressa millor la identitat que cap altra cosa", ha dit, "amb l'estima per la tradició, la voluntat d'innovació, la creativitat i el rigor que ens caracteritza".

stats