Societat 10/02/2011

Tretze detinguts en diverses ciutats de l'estat per un frau d'11 milions amb l'IVA

Se'ls acusa de crear societats pantalla per comprar productes al mercat europeu evadint l'impost. L'Agència Tributària ha augmentat un 23% la recaptació per la lluita antifrau

Agències
1 min

MadridLa policia espanyola ha detingut tretze persones en diferents ciutats de l'estat per un frau fiscal d'onze milions d'euros amb l'IVA, segons ha informat el ministeri de l'Interior.

Els detinguts estan acusats d'haver creat 14 societats i 8 empreses pantalla, per comprar mercaderies al mercat comunitari defraudant l'IVA. Els arrestos s'han produït a Barcelona, Viladecans, Alfàs del Pi, Alacant, Madrid, Las Rozas, Pozuelo de Alarcón, Marbella, Alhaurín de la Torre i Guadalajara.

L'operació s'ha produït l'endemà que Hisenda fes públiques les dades de lluita contra el frau fiscal. L'Agència Tributària va recaptar l'any passat un total de 10.043 milions d'euros (un 1% del PIB) amb el pla de prevenció del frau, un increment del 23,7% respecte de l'any passat.

En concret, l'Agència Tributària va recaptar 10.043 milions d'euros el 2010 per l'aplicació del Pla de Prevenció de Frau Fiscal, fet que suposa un increment del 23,7% respecte a l'any anterior i al voltant d'un 1% del PIB. Des de l'entrada en vigor del pla, el 2005, s'han recaptat 45.583 milions d'euros.

stats