Publicitat
Publicitat

Trias demana al Barça que si construeix un estadi nou sigui a Barcelona

L'alcalde ha assegurat que dóna suport al club en la decisió de futur que prengui però posa com a condició que no marxi de la ciutat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias , esperarà que la junta del FC Barcelona decideixi si reforma el Camp Nou o construeix un estadi nou per oferir el seu suport a l'entitat per tal que el projecte sigui viable, Això sí, amb una única condició: que el Barça es quedi a Barcelona. L'alcalde ha recordat, en declaracions a TV3, que "a l'actual junta del FC Barcelona no li agradava el plantejament que va fer l'anterior directiva, i ha renunciat a fer la transformació que preveia".  "Quan es decideixin, quan prenguin una decisió, estarem al seu costat per buscar una solució que sigui viable i que encaixi bé amb la zona i amb els interessos de la ciutat ", ha apuntat Trias.

En tot cas, ha assenyalat que "el que planteja el Barça de construir un nou estadi i abandonar l'operació urbanística de requalificació de terrenys per construir pisos pot ser positiu, pot ser una resposta positiva per als veïns de les Corts i la ciutat, de manera que l'Ajuntament podria estar-hi d'acord".

El Barça contempla la idea de construir un nou estadi, objectiu per al qual disposa d'un parell de terrenys al costat de la Diagonal, a més d'un model per finançar-lo a través de la publicitat, de la mà de l'empresa MCM, que ja es va fer càrrec de la façana de la nova Masia. Segons fonts pròximes a la negociació consultades per l'agència Efe, en aquests moments el projecte està en una fase incipient en totes les seves dimensions: idea, ubicació i finançament, encara que el president blaugrana, Sandro Rosell, està "molt il·lusionat" amb el projecte, com ha mostrat en reunions recents.

El propòsit passa per construir un nou Camp Nou enganxat a l'avinguda Diagonal per albergar 110.000 espectadors. L'Ajuntament ja ha obert una sèrie d'opcions que anirien de la mà d'una permuta de terrenys amb la Universitat de Barcelona. En aquest context, la UB ha emès avui un comunicat en el qual ha manifestat que "oficialment" no ha rebut cap proposta del Barça per edificar el nou estadi. La Universitat  ha recalcat que no fa "negocis immobiliaris" i no està disposada a vendre cap actiu del seu patrimoni.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de